Connect with us

Uncategorized

Bantuan Kewangan RM700 Kepada Individu Yang Memerlukan mohon sekarang

Published

on

Bantuan Kewangan RM700 Kepada Individu Yang Memerlukan mohon sekarang

Bantuan Kewangan RM700 Kepada Individu Yang Memerlukan. Kini Belanjawan 2023, Malaysia Madani adalah berlandaskan enam perkara: kemampanan, kesejahteraan, daya cipta, hormat, keyakinan dan ihsan.

Bantuan Kewangan

Dengan itu, Tema Membangun Malaysia MADANI, Belanjawan 2023 akan memastikan langkah yang lebih mampan dan terangkum berpaksikan keadilan sosial di samping menggerakan usaha reformasi pentadbiran dan tatakelola baik.

Baca lagi di : Ketika anak kucing malang ini diselamatkan, dia sangat kesakitan sehingga dia takut dia akan disentuh

Antaranya termasuklah sebuah skim perlindungan mySalam yang memberikan bantuan berbentuk kewangan RM 700 kepada yang layak.

Bantuan Kewangan RM700

Tahukah anda bahawa Skim mySalam adalah satu inisiatif skim takaful perlindungan kesihatan percuma oleh Kerajaan kepada individu yang layak bagi membantu mengatasi masalah kewangan apabila menghidapi penyakit-penyakit kritikal.

MySalam merupakan sebuah inisiatif skim perlindungan takaful kesihatan percuma oleh kerajaan yang memberikan perlindungan takaful kepada individu yang layak menerima manfaat melalui Tabung Amanah MySalam.

Bantuan Kewangan

Tujuan utama program ini adalah untuk membantu golongan yang berpendapatan rendah atau B40 mengatasi masalah melibatkan kewangan yang disebabkan penyakit KRONIK.

Jumlah Bantuan

Melalui skim perlindungan ini, pihak kerajaan telah memperkenalkan perlindungan percuma kesihatan takaful kepada 6.8 juta rakyat Malaysia (setakat Disember 2022).

Ia adalah pendapatan elaun gantian hospitalisasi harian sebanyak RM 50 maksimum 14 hari bersamaan RM 700 setahun.

Syarat Kelayakan

  • Kategori B40 dan ke bawah
  • Berumur antara 18 hingga 65 tahun
  • Individu bujang serta OKU berumur antara 40 tahun hingga 65 tahun serta pendapatan setahun kurang RM 24,000

Semak Kelayakan Bantuan Kewangan RM700 Kepada Individu
Ini adalah pautan untuk rakyat menyemak kelayakan mereka sama ada layak atau tidak untuk menebus bantuan berkenaan SEKIRANYA SAKIT – mysalam

Melalui MySalam ini, kerajaan akan membantu dengan memberikan bantuan kewangan sebanyak RM 700 atau RM 8,000 (bergantung kepada kelayakan) sekiranya ORANG LAYAK menghidap salah satu daripada 45 penyakit kritikal. 45 penyakit itu juga disertakan dalam pautan di atas.

Maklumat Lanjut

Untuk maklumat lanjut mengenai inisiatif ini, anda boleh layari laman web rasmi: – klik di sini

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.