Connect with us

PANDUAN

Hadiahkan Anak 1 Gram Emas Setiap Bulan, Diam-diam Nilainya Boleh Cecah RM59k

Published

on

Hadiahkan Anak 1 Gram Emas Setiap Bulan, Diam-diam Nilainya Boleh Cecah RM59k

Kalau boleh tak mahu anak kita alami perkara yang sama. Salah satu cara untuk elakkan perkara ini berlaku pada mereka adalah dengan membuat simpanan awal.

Ramai antara kita tahu betapa struggle untuk bayar pinjaman PTPTN. Tamat belajar dah ada hutang walaupun belum ada kerja.

Kalau buat secara tetap, bila anak dah umur 18 tahun dia dah ada simpanan RM59 ribu. Untuk sambung belajar tak perlu dah buat pinjaman PTPTN.

Paling baik adalah dengan simpanan emas. Kita sendiri tahu kan harga emas tak pernah turun. Jadi hadiahkan anak setiap bulan 1 gram. Kongsi suami isteri untuk membelinya.

Nak tahu lebih lanjut boleh baca perkongsian Nur Aliah Mohd Nor ini.

Kita boleh lihat di sini dalam masa 20 tahun harga emas naik 10x ganda tingginya! Ini baru cerita untuk 1 gram.

Tahun ini harga emas sudah cecah RM300 iaitu harga yang paling tinggi untuk tahun 2020!

Nampak tak nanti umur anak dah 18 tahun dah ada simpanan sebanyak RM59,400!
**RM275 harga hari ini x 216 gram = RM59,400

Bayangkan kalau mak ayah yang ada anak baru lahir, setiap bulan kita hadiah simpanan 1 gram untuk dia.

  • 1 bulan simpan = 1 gram
  • 1 tahun simpan = 12 gram
  • 18 tahun dah ada simpanan emas = 216 gram

Ini baru darab dengan harga emas yang tengah jatuh murah hari ini. Bayangkan tahun 2038 umur anak 18 tahun, masa itu mungkin harga emas sudah mencecah RM400 – RM500 segram!

Hadiahkan Anak 1 Gram Emas

Kita tak nak dah anak-anak generasi akan datang kena lalui macam mana ramainya anak muda lalui sekarang ini. Habis je belajar mereka kena setelkan bayar hutang belajar PTPTN dan kalau tak bayar nanti rekod di CCRIS jadi tak cantik dan banyak nombor 1,2,3. Dan kesannya anak susah nak buat pinjaman di bank untuk beli rumah nanti.

Best tak kalau anak dah besar mereka ada simpanan sebanyak itu? Dengan duit itu la anak-anak nanti boleh guna untuk bayar kos pendidikan Diploma dan Degree mereka around RM40,000.

Semoga bermanfaat, Share kepada yang lain juga yaa tq…

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sumber: Nur Aliah Mohd Nor, Vanilla Kismis

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Mimbarraudhah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!