Connect with us

MOTIVASI

(video) “Subhaanallah, inilah insan hebat..” Elak Air Bertakung Demi Keselamatan Pengguna Jalan Raya, Tindakan Abang Rider Ini Dapat Pujian Ramai

Published

on

Perkara itu membahayakan pengguna jalan raya terutamanya penunggang motosikal.

Baru-baru ini, tular sebuah video di TikTok yang memaparkan seorang lelaki dilihat mencangkul tanah dan rumput untuk air yang bertakung dapat mengalir telah mencuri tumpuan.

Berikutan cuaca hujan yang turun berturut-turut, sesetengah kawasan dilihat telah mengalami banjir. Sehinggakan terdapat jalan raya yang mengalami takungan air yang banyak.

Gali tanah untuk beri laluan air mengalir ke kawasan parit

Apa yang lebih menarik perhatian adalah apabila dia dilihat menggali tanah dan rumput supaya air yang bertangkung di tengah jalan itu dapat mengalir ke kawasan parit. Difahamkan, air bertakung seperti itu sangat membahayakan para pengguna jalan raya.

Menerusi video berkenaan, kelihatan seorang lelaki sedang memakai baju hujan sambil memegang cangkul di tepi jalan raya.

Lihat VIDEO.

Susulan tularnya video itu yang kini meraih sehingga 2M tontonan, 142K tanda suka dan 4K komen di TikTok, rata-rata netizen turut terharu dengan tindakan lelaki itu.

“Terima kasih bang, semoga rezeki abang mencurah macam air yang abang cangkul tu” – Netizen

sumber: says

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.