Connect with us

Uncategorized

PENGAMBILAN BESAR-BESARAN PDRM BULAN JUN 2023

Published

on

PENGAMBILAN BESAR-BESARAN PDRM BULAN JUN 2023

PENGAMBILAN BESAR-BESARAN PDRM Pengambilan Jawatan Inspektor Polis Gred YA13 (Lelaki/Wanita) Tahun 2023.Maklumat terkini! Polis Diraja Malaysia (PDRM) kini membuka peluang untuk mengisi kekosongan jawatan anggota polis dalam kalangan rakyat Malaysia. Permohonan boleh dikemukakan melalui laman rasmi perkhidmatan kosong di portal rasmi PDRM yang tersedia untuk semua. Ini adalah peluang yang sangat berharga bagi mereka yang benar-benar berminat menjadi anggota polis dan berkhidmat untuk rakyat dan negara.

PENGAMBILAN BESAR-BESARAN PDRM Peluang ini merupakan peluang keemasan yang perlu diambil oleh setiap rakyat Malaysia untuk memupuk gerak kerja mereka dalam PDRM. PDRM merupakan jawatan yang terkenal dalam menjaga keselamatan rakyat dan menjadi anggota polis menjadi idaman ramai rakyat Malaysia kerana pekerjaan ini adalah satu bentuk khidmat bakti kepada negara. Selain itu, PDRM juga amat peka terhadap keselamatan awam dan bertanggungjawab memerangi penjenayah serta memastikan kehidupan rakyat selamat dan harmoni, selaras dengan slogan “Dasar dan Masyarakat Tidak Berpisah”.

PENGAMBILAN BESAR-BESARAN PDRM

PENGAMBILAN BESAR-BESARAN PDRM Sebagai Pejabat Awam yang disegani dalam masyarakat Malaysia, PDRM juga berfungsi sebagai pusat khidmat masyarakat dari segi keselamatan. Oleh itu, ini adalah peluang untuk anda sebagai rakyat Malaysia bekerja di bawah kerajaan Malaysia. Jangan sia-siakan peluang ini, mohon untuk menjadi ahli Polisi!

PENGAMBILAN BESAR-BESARAN PDRM Jika anda berminat untuk mengikuti perkembangan jawatan kosong di Malaysia, anda boleh sertai saluran Telegram “Permohonan Kerja”. Saluran ini adalah sumber maklumat pekerjaan terpantas yang akan kami kemas kini dari semasa ke semasa.

PENGAMBILAN JAWATAN INSPEKTOR POLIS GRED YA13 (LELAKI/WANITA) TAHUN 2023

PENGAMBILAN BESAR-BESARAN PDRM

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

PENGAMBILAN BESAR-BESARAN PDRM Untuk makluman, bagi para calon yang minat mohon jawatan yang ditawarkan di PDRM yang kini mempunyai tawaran mengisi kekosongan jawatan. Untuk permohonan Jawatan kosong yang boleh dibuat permohonan dengan mengikuti kelayakan yang diminta. Kekosongan jawatan boleh dimohon dengan mengikuti syarat yang telah ditetapkan.

Maklumat Jawatan

Jawatan :

  • Inspektor Polis Gred YA13 (LELAKI/ WANITA)

Sektor:

  • Kerajaan

Taraf :

  • Tetap

Lokasi :

  • Seluruh Negara

PENGAMBILAN BESAR-BESARAN PDRM Makluman kepada untuk calon, jawatan kosong ini yang ditawarkan oleh PDRM ialah mengikuti kapasiti dan keperluan dari pihak PDRM sumber manusia. Bagi segala kekosongan dan sebarang perubahan adalah berdasarkan perubahan rasmi daripada pihak PDRM sendiri .

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka mengikut makluman rasmi, Permohonan dibuka bermula 26 Jun 2023 dan permohonan akan ditutup pada 10 Julai 2023 mengikut iklan yang dibuka dibawah.

Untuk para calon,permohonan kini boleh dibuat secara secara manual mengikuti iklan (rujuk iklan dibawah) dan bagi permohonan boleh dibuat dengan merujuk dengan kaedah yang ditetapkan.

PERMOHONAN DAN SYARAT PENGAMBILAN JAWATAN INSPEKTOR (LELAKI / WANITA) POLIS DIRAJA MALAYSIA

Maklumat Lengkap Jawatan

KLASIFIKASI: Inspektor Polis YA13 (Lelaki/Wanita)

KUMPULAN PERKHIDMATAN: Pengurusan dan Profesional

GRED GAJI / JAWATAN: YA13

JADUAL GAJI: RM 2,502.00 – RM 9,803.00

Kadar Gaji Tahunan: RM 230.00

Syarat Lantikan:

Skim Perkhidmatan bagi jawatan Inspektor Polis YA13 dikeluarkan melalui:

Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 2 Tahun 2016 bertarikh 7 April 2016 yang berkuatkuasa pada 1 Julai 2016.

Syarat-syarat permohonan:

a) Warganegara Malaysia.

b) Umur antara 18 hingga 28 tahun (untuk pemegang Sarjana Muda), tidak melebihi 30 tahun (untuk pemegang Sarjana), dan tidak lebih dari 35 tahun (untuk pemegang PHD).

c) Kelayakan Akademik:

i) Ijazah Sarjana Muda kepujian yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan setaraf dengannya. [Gaji permulaan pada Gred YA13]; atau

ii) Ijazah Sarjana Muda Undang-undang yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan setaraf dengannya. [Gaji permulaan pada Gred YA13]; atau

iii) Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan dalam bidang-bidang yang diperlukan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan setaraf dengannya. [Gaji permulaan pada Gred YA13]; atau

iv) Ijazah Doktor Perubatan Veterinar yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan setaraf dengannya. [Gaji permulaan pada Gred YA13]; atau

v) Ijazah Sarjana Muda Perakaunan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan setaraf dengannya. [Gaji permulaan pada Gred YA13]; atau

vi) Ahli Penuh Badan-badan Ikhtisas Perakaunan yang diiktiraf oleh kerajaan. [Gaji permulaan pada Gred YA13]; atau

vii) Ijazah Sarjana Muda Perakaunan yang diiktiraf oleh kerajaan serta menjadi Ahli Penuh Badan-badan Ikhtisas Perakaunan yang diiktiraf oleh kerajaan. [Gaji permulaan pada Gred YA13]; atau

viii) Ijazah Sarjana yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan setaraf dengannya. [Gaji permulaan pada Gred YA13]; atau

ix) Ijazah Doktor Falsafah (PhD) dalam bidang forensik, matematik, atau perakaunan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan setaraf dengannya. [Gaji permulaan pada Gred YA13];

xii) Kepujian dalam subjek Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus ujian lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau kelayakan setaraf dengannya yang diiktiraf oleh kerajaan.

Kelayakan Fizikal:

Pemohon-pemohon perlu memenuhi ukuran fizikal dan pancaindera berikut:

i) Tinggi sekurang-kurangnya 163 cm (lelaki) dan 157 cm (wanita) tanpa bersepatu.

ii) Berat badan sekurang-kurangnya 50 kg (lelaki) dan 48 kg (wanita).

iii) Memiliki ukuran Indeks Jisim Badan (BMI) di antara julat 19 hingga 26.

iv) Ukuran lilitan dada biasa 81 cm (normal) dan semasa menarik nafas 86 cm (lelaki sahaja).

v) Lulus ujian penglihatan bagi mata kiri dan kanan dengan ketetapan V/6/9 tanpa menggunakan alat bantuan.

vi) Pengecaman warna dan pendengaran yang tidak cacat.

vii) Diperiksa dan diperakui sihat untuk berkhidmat oleh pengamal perubatan berdaftar (kerajaan).

Tarikh Permohonan:

26 Jun 2023 – 10 Julai 2023

Permohonan:

Mohon Di Portal Rasmi Pengambilan Polis

PENGAMBILAN BESAR-BESARAN PDRM

PERHATIAN:

Permohonan yang tidak lengkap atau tidak memenuhi syarat akan menyebabkan permohonan tidak diproses Pemohon yang tidak menerima jawapan dalam tempoh 3 bulan selepas tarikh tutup iklan adalah dianggap tidak berjaya.

Artikel lain : Jawatan Kosong Tabung Haji (TH) Julai 2023 Kini Dibuka Mohon Sekarang

Semoga Dipermudahkan Urusan Para Calon!

Diharapkam kan dan didoakan kepada semua calon-calon permohonan jawatan kosong yang baru sahaja dibuka secara pengambilan besar-besaran oleh pihak polis diraja Malaysia PDRM yang dibuka bagi kemasukan tahun 2023 untuk rakyat Malaysia. Semoga dipermudahkan segala urusan permohonan Dan diberikan kejayaan dalam proses permohonan sebagai anggota polis. Teruskan usaha anda, perbaiki dan berusaha untuk lebih maju ke hadapan.

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.